Project Description

Alle tools

De breakout rooms binnen Microsoft Teams zorgen ervoor dat het makkelijker wordt om met groepen te overleggen. Het is makkelijker om meerdere mensen aan het woord te laten binnen een breakout room. Na de breakout sessie kunnen een aantal aangewezen personen de bevindingen delen in de normale meeting. Zo worden de onderwerpen van iedereen behandeld tijdens een meeting.

Breakout rooms zijn dus eigenlijk kleine Microsoft Teams meetings. Dit zorgt er dan ook voor dat alle functies van Microsoft Teams beschikbaar zijn in een breakout room. Zo kan er bijvoorbeeld een Microsoft Whiteboard worden geopend en kan iedereen zijn ideeën daarop toevoegen. De breakout rooms in Microsoft Teams zijn net zo veilig als een normale meeting. Dit maakt het een veilige plek om meetings te houden.

Het uitvoeren van activerende opdrachten gaat moeilijk in een online meeting met veel deelnemers. Met breakout rooms kunnen docenten de studenten in subgroepen verdelen om discussies, brainstormsessies en andere werkvormen te vergemakkelijken.