Project Description
PeerWise
In Peerwise ontwikkelen studenten zelf toetsvragen. Deze vragen kunnen ze met elkaar delen en van feedback voorzien. Het formuleren van vragen stimuleert om dieper over de stof na te denken en daarnaast leren ze de lesstof vanuit verschillende invalshoeken te bekijken door de vragen te beantwoorden.

Peerwise kun je op allerlei manieren gebruiken in je onderwijs, bijvoorbeeld:
- als voorbereiding op een werkcollege alle studenten een aantal toetsvragen en bijbehorende antwoorden laten ontwikkelen. Tijdens het werkcollege een aantal vragen plenair bespreken en toelichten waarom je deze vragen wel of juist niet in een tentamen zou opnemen.
- studenten vragen laten ontwikkelen voor een centrale database van de cursus, zodat ze deze kunnen gebruiken als voorbereiding op een toets.
- studenten feedback laten geven op elkaars vragen door aan te geven of ze de vraag inhoudelijk goed en van voldoende niveau vinden. Wanneer studenten feedback ontvangen op hun vraag, krijgen ze de mogelijkheid om de vraag aan te passen en te verbeteren.
- Maak een ‘instructor’ account aan op https://peerwise.cs.auckland.ac.nz/. Het duurt twee á drie dagen voordat je instructor account wordt bevestigd door PeerWise.
- Maak een cursus aan in PeerWise.
- Geef studenten toegang tot je cursus in PeerWise, hoe je dit het snelst doet, kun je vinden in de handleiding.
- Tijdens de cursus kun je de ontwikkelde en beantwoorde vragen van de studenten monitoren in PeerWise.
In het kader van een SURF-pilot op het UMC Utrecht en AMC is een video-handleiding ontwikkeld met behulp van screencasts:
In zes video’s komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Account aanmaken
- Cursus aanmaken
- Wachtwoord reset
- Vragen ontwikkelen en beantwoorden
- Gemaakte vragen bekijken
- Vragen importeren en exporteren
Voor Peerwise is geen licentie noodzakelijk: deze tool is vrij toegankelijk
0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een. |
---|