** In verband met de coronacrisis is digitaal toetsen op een HvA locatie of in de toetszalen op dit moment helaas niet mogelijk **

Zalen

De HvA maakt gebruik van digitale toetszalen met een totale capaciteit van 1.420 plekken. De zalen worden gebruikt door HvA, UvA en AMC. Voor toetsen waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van de toetsapplicatie TestVision Online kunnen ook de toetslaptops (Chromebooks) ingezet worden. Voor toetsen met andere onderwijsapplicaties of “upload”toetsen kunnen alleen de vaste toets-pc’s worden ingezet.

  • Toetslaptops: centraal (IWO geel en REC M3.01) en decentraal t.b.v. kleine groepen voor basistoetsen waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van TestVision Online. Capaciteit: 690 laptops.
  • ToetsPC’s: centraal (IWO Rood, IWO blauw en Nicholaas Tulphuis) voor verschillende varianten digitale toetsen. Capaciteit: 730 computers.

Apparatuur

De Toets-PCs die speciaal voor het digitaal toetsen zijn ingericht hebben een muis en toetsenbord. Alle Toets-PCs bevinden zich op losstaande tafels en de beeldschermen zijn voorzien van folie ter preventie van afkijken. Naast de standaardprogramma’s van een normale werkplek zijn er op de computers programma’s geïnstalleerd die speciaal gebruikt kunnen worden bij het digitaal toetsen.

Zowel de ToetsPC’s als Toetslaptops zijn verbonden met een beveiligd netwerk. Vanuit de beheerderscomputer kunnen de ToetsPC’s en Toetslaptops centraal worden aangestuurd. Zo kunnen toetsen van afstand worden geactiveerd en afgesloten. De studenten hebben alleen toegang tot de toetswebsite en eventueel beschikbaar gestelde andere software.

De toetszalen zijn niet identiek. Wil je meer weten? Neem dan contact op met een contactpersoon digitaal toetsen van de faculteit.

Routebeschrijving