Wat je al weet, bepaalt wat en hoe snel je leert. Herhaal op een actieve wijze de voorkennis die de student nodig heeft om de nieuwe leerstof te begrijpen. Zo geef je meteen een kapstok om nieuwe leerstof te verbinden aan de eerder geleerde leerstof en richting te geven aan het verdere verloop van je les. Nieuwe informatie onthoud je immers beter wanneer ze kleeft aan voorkennis. Organiseer die nieuwe leerstof ook binnen een abstract, algemeen en omvattend kader.
Wat wil je leren?
De docent vraagt aan het begin van de les de studenten om op te schrijven wat zij over dit onderwerp willen leren.
Voorbeelden gebruiken
In deze werkvorm stel je met de studenten vast wat de einddoelen voor de periode zijn.
Misconcepties
Tijdens de introductie op een onderwerp verwerkt de docent enkele misconcepties in zijn verhaal. Het is aan de studenten om te achterhalen wat de misconcepties in het verhaal van de docent zijn.
In een context
Voor aanvang van de les zet de docent ter introductie van de les een opdracht klaar in Brightspace. In deze opdracht schetst de docent een bepaalde situatie.
De beginmeting
De studenten maken voordat het onderwerp wordt behandeld een toets. Deze toets bestaat uit vragen die betrekking hebben op inhoud welke zij nog niet uitgelegd hebben gekregen.
Brightspace Quiz
In Brightspace kan een Quiz gebruikt worden om bijvoorbeeld voorkennis te activeren en ter voorbereiding op de les.
Brainstorm
Er zijn verschillende vormen om te brainstormen over een nieuw onderwerp.
(Live) Quiz
Wil je inzicht krijgen in de onderwerpen waar nog extra aandacht aan geschonken moet worden in de les, houd dat een Live Quiz met je klas.