Digitale toets afnemen

** In verband met de coronacrisis is digitaal toetsen op een HvA locatie of in de toetszalen op dit moment helaas niet mogelijk **

Digitaal toetsen

Bij de voorbereiding en de afname van een digitale toets dien je een aantal stappen te nemen.

Op deze pagina:

BENADER DE CONTACTPERSOON DIGITAAL TOETSEN

Ben je docent en overweeg je een digitaal te gaan toetsen? Dan is de contactpersoon Digitaal Toetsen het eerste aanspreekpunt. De contactpersoon Digitaal Toetsen brengt samen met een digitale toetsdeskundige in kaart wat de wensen zijn, of de toets inderdaad op digitale wijze afgenomen kan worden én welke applicatie het geschiktst is. Jouw contactpersoon Digitaal Toetsen kan helpen met het samenstellen en invoeren van een digitale toets in een van de toetsapplicaties.

Let op! Neem ruim van tevoren contact op met de contactpersoon Digitaal Toetsen. Doe dit voordat de toetsvorm en tentamenroosters voor het nieuwe studiejaar worden vastgesteld.

Contactpersoon digitaal toetsen per faculteit

AANVRAGEN ONDERSTEUNING VAN ICT SERVICES

Digitale toetsen dienen altijd ondersteund te worden door ICT Services (ICTS). Na de roostering van de digitale toets kan deze verplichte inzet van ICTS via het formulier ‘Aanvraag digitoets ICTS Support’ aangevraagd worden. De contactpersoon Digitaal Toetsen heeft dit formulier en zal dit samen met je invullen.

  • Dit formulier dient uiterlijk 8 weken voor de toetsdatum ingediend te zijn.
  • Heb je specifieke wensen voor de digitale toets – zoals het laten installeren van bepaalde software die niet standaard op de computers staat – dan moet het formulier uiterlijk 12 weken van tevoren ingediend zijn.

ICTS registreert welke applicaties er nodig zijn en brengt in kaart welke software – indien mogelijk – nog geïnstalleerd moet worden. Voordat de toets daadwerkelijk wordt afgenomen, wordt de toets in een testomgeving getest.

Ook ondersteunt ICTS voorafgaand en tijdens de toetsafname op locatie.

AFNEMEN VAN TOETS

Een uur voordat de toets wordt afgenomen kunnen docenten en surveillanten de zaal in om voorbereidingen te treffen. Zo kan er worden gecontroleerd of de computers goed functioneren en ervoor worden gezorgd dat de beeldschermen in de juiste positie staan. Medewerkers van ICTS zetten de digitale toets klaar. Kort voor aanvang van de toets mogen studenten de zaal betreden. Studenten dienen hun jassen en tassen op te bergen in de daartoe bestemde lockers.

Na de reguliere toetstijd kan de zaal beperkt langer worden gebruikt voor studenten met een functiebeperking (bv. dyslexie), regels hiervoor zijn bekend bij de opleiding. Uiterlijk een uur na de reguliere toetstijd moeten de systemen afgesloten zijn en moet iedereen de zaal hebben verlaten.