Blended onderwijs is een mengvorm van face-to-face en ict-gebaseerde onderwijsactiviteiten, leermaterialen en tools. Wil jij daar mee aan de slag? Wil je een deel van jouw lessen vervangen door online lessen? Wil je leren en lesgeven op afstand combineren met fysieke lessen? Wil je studenten tegelijkertijd in jouw klas én op afstand op een goede manier lesgeven en begeleiden? Dan vraagt dat om een aantal aanpassingen van jouw onderwijs: denk dan niet in lessen, maar denk in leeractiviteiten. Vanuit de principes voor effectief leren ga je daar in deze leergang mee aan de slag. Je herontwerpt (een deel van) jouw onderwijs om te komen tot een goede afstemming tussen fysiek en online, tussen synchroon en asynchroon en tussen alleen, in groepen en in de hele klas.

In deze leergang:

  • maak je kennis met verschillende scenario’s voor blended onderwijs;
  • leer je principes voor effectief lesgeven en leren toepassen op blended onderwijs;
  • pas je (een deel van) jouw onderwijs aan tot een blended variant.

We raden af om deze leergang individueel te volgen. Meld je aan met minimaal een Teacollega (per team minimaal 2 pers., max 6 pers.)

Er zijn drie online bijeenkomsten van 2 uur. Daarnaast is leermateriaal en huiswerk op Brightspace. In totaal duurt de leergang 16 uur.

Vervolg bijeenkomsten op:

12 mei van 10.00 – 12.00

26 mei van 10.00 – 12.00