Studenten krijgen de opdracht een Pecha Kucha te maken over een bepaald onderwerp. Een Pecha Kucha is een presentatievorm waarbij 20 Powerpoint slides ieder 20 seconden te zien zijn. De slides verspringen automatisch, een presentatie duurt dus altijd 6 minuten en 40 seconden. Op deze slides mag bijna geen tekst te zien. De slides moeten het verhaal van de presentatie ondersteunen en vooral niet leiden zoals bij een PowerPointpresentatie wel vaker het geval is.

Door deze opdracht mee te geven aan de nieuw te bestuderen stof zullen studenten actiever gaan studeren. Ze moeten extra letten op hoofdzaken- en bijzaken. De Pecha Kucha-opdracht is in deze context een vorm van samenvatten.

Laat de studenten eerst goed nadenken over het verhaal wat zij in de beschikbare tijd willen vertellen en laat hen vervolgens de bijpassende slides maken. Laat hen hierbij zoveel mogelijk gebruik maken van aansprekende foto’s en plaatjes. Zodra de Pecha Kucha is voltooid kunnen de studenten hier een video van opnemen met de opnamefunctie van PowerPoint of met Screencast-O-Matic. Vervolgens kunnen ze de gemaakte video uploaden in Assignment Video van Brightspace .