Wat is Mymediasite?

Met de Mediasite Desktop Recorder maak je snel en makkelijk opnames van je volledige scherm. Eventueel kun je hierbij ook audio en video opnemen. Al het opgenomen materiaal staat automatisch op jouw eigen MyMediasite alwaar je het materiaal kunt bewerken. Je kunt je video’s gemakkelijk delen op een studiedeel of een andere online locatie, als ze zijn opgenomen met de Mediasite Desktop Recorder en opgeslagen op jouw MyMediasite.

Hoe kan ik het toepassen?

  • Een deel van de kennisoverdracht vindt online plaats, waardoor er tijdens het contactonderwijs meer ruimte is voor verdieping.
  • Kennisclips kunnen gebruikt worden om een gastspreker op afstand aan een cursus toe te voegen.
  • Studenten bekijken de kennisclips in hun eigen tijd, plaats en tempo. Dit kan de motivatie verhogen.
  • Als docent kun je monitoren van welke kennisclips studenten wel en niet gebruik maken en het contactonderwijs hier op aanpassen.
  • Aan een kennisclip kun je ook vragen toevoegen, zodat studenten de kennisclip actief bekijken.

Voor de Media Desktop Recorder en MyMediaSite moet je je eerst registreren op hva.mediamission.nl. Hier vind je ook de benodigde software (voor Windows en Mac). Na de registratie, download en installatie koppel je de software aan het geregistreerde account, zodat jouw opgenomen materiaal straks automatisch wordt geüpload.

Nu kun je aan de slag. Surf naar jouw MyMediasite. Als je nog niet eerder ingelogd bent, log je eerst in met jouw HvA account. Daarvoor moet je akkoord gaan met het delen van jouw gebruikersnaam en organisatie.

Je geeft eenmalig een weergavenaam en e-mailadres op; die hoef je dus alleen de eerste keer in te voeren.

Je ontvangt een bericht op je e-mailadres om de registratie te voltooien.

Nu ben je echt klaar voor de start. Krijg je geen verbinding met de server? Dan is er een vervelende maar effectieve oplossing: het programma de-installeren en opnieuw de vorige stappen doorlopen.